Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

AthensCon 2017



Στις 2 και 3 Δεκέμβρη διεξήχθη στο στάδιο Tae Kwon Do Φαλήρου το AthensCon, comic convention. Το event είχε πολλά και διαφορετικά πράγματα να κάνει κανείς!

Μπαίνοντας, και αφότου έχει ήδη δει κανείς αρκετούς coseplayers, μπορέσαμε να χαθούμε στο κλίμα των comics, των παιχνιδιών, των ταινιών, των collectibles. 

Στον επάνω όροφο συναντά κανείς stands με role playing games, τα οποία παίζονται real life, ένα μεγάλο τραπέζι με old school video games, και έναν διαχωρισμένο χώρο όπου γίνονταν πολλές και ενδιαφέρουσες ομιλίες και συζητήσεις, από διακεκριμένους στον χώρο.
Ο κάτω όροφος είναι γεμάτος από booth καλλιτεχνών, κυρίως Ελλήνων, μα και ξένων δημιουργών. Εκεί μπορεί να βρει κανείς τα πάντα: παλιά τεύχη, μεγάλες συλλογές, νέες κυκλοφορίες, ενώ μπορεί να δοκιμάσει video games, virtual reality, και να αγοράσει collectible figurines, διακοσμητικά, και ότι άλλο βάλει ο νους.

Το AthensCon ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον event, που έδωσε στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσει γνωστούς και αγαπημένους δημιουργούς, να μάθει τους νέους και ταλαντούχους, και να χαθεί σε έναν κόσμο πλασμένο από φαντασία.

Άλλωστε, δεν έχουμε όλοι μας ανάγκη την φαντασία, το παιχνίδι, και την 'μαγεία'? Ένα κόμικ ή ένα παιχνίδι, και πολύ περισσότερο μια διαδικασία coseplay μπορούν να χαρίσουν σε κάποιον μια στιγμή απαλλαγμένη από τα βάρη και την βαρεμάρα της καθημερινότητας. Παύεις να είσαι εσύ και μετατρέπεσαι σε κάποιον άλλον- σε κάποιον ήρωα, σε κάποιον δυνατό, σε κάποιον όμορφο- σε κάτι το εξιδανικευμένο.
Όλα αυτά είναι πτυχές που ο καθένας μπορεί να έχει μέσα του- ίσως όμως η έννοια του μέτρου να διακρίνει τον υγιή πειραματισμό και την διασκέδαση, από την φυγή και άρνηση της πραγματικότητας...

Όπως και να έχει, το Tae Kwon Do γέμισε δημιουργία και δημιουργικότητα για δύο μέρες, και όλοι όσοι παρεβρέθηκαν έφυγαν από το AthensCon με χαμόγελο! 
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου